/Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti preia dispensarul TBC din Draganesti-Olt

Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti preia dispensarul TBC din Draganesti-Olt

Dispensarul TBC din oraşul Drăgăneşti-Olt, localitate unde spitalul a fost închis în urmă cu două luni, va fi transformat în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, după ce joi consilierii judeţeni din Olt au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Dispensarul TBC a funcţionat în cadrul Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt, instituţie medicală ce şi-a închis porţile la începutul lunii aprilie şi dacă nu era posibilă transformarea dispensarului în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti el trebuia desfiinţat.
În dispensarul TBC lucrează un medic şi trei asistente, iar clădirea, proprietate a Primăriei Drăgăneşti, este recent reabilitată şi este dotată cu aparatură medicală performantă.


Printre motivele transformării dispensarului în punct de lucru al spitalului Scorniceşti, ca secţie exterioară, se numără faptul că acesta deserveşte populaţia din 15 localităţi, cu 52.000 locuitori şi 55 de bolnavi aflaţi în tratament antituberculos lunar, incidenţa TBC fiind mai mare în această zonă decât la nivel judeţean.
Consiliul Judeţean Olt va face demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea sumelor necesare cheltuielilor de funcţionare şi de personal ale dispensarului.