/Olt: Protest spontan al medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina

Olt: Protest spontan al medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina

Aproximativ 70 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au protestat miercuri, pe holul instituţiei, faţă de decizia administraţiei unităţii sanitare de a restricţiona parcarea autoturismelor angajaţilor spitalului în curte.
Medicii s-au declarat nemulţumiţi şi de faptul că doi dintre cardiologii spitalului, Florin Paraschiva şi Mihail Iovănescu, şi-au depus demisia din funcţie în urma unor neînţelegeri cu şeful secţiei, urmând ca activitatea să fie desfăşurată aici, din noiembrie, de numai trei medici.
Cadrele medicale prezente la protest au susţinut că nu se poate derula bine activitatea în spital cu doar trei medici cardiologi şi demisionarii ar trebui convinşi să revină asupra deciziilor şi să rămână angajaţii spitalului.


Preşedintele Camerei Federative a Medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, chirurgul Radu Ene, a declarat că miercuri a fost programată o întâlnire a sindicatului pentru a discuta problema parcării, argumentând că în condiţiile în care nu există o parcare specială pentru personalul spitalului acesta trebuie să îşi lase maşinile în continuare în curtea unităţii având în vedere că în multe situaţii medicii sunt chemaţi de acasă şi atunci ei nu trebuie să mai piardă timp căutând un loc de parcare în afara instituţiei.
“A fost o şedinţă de sindicat privind nemulţumirea colegilor medici care nu îşi pot parca maşina în incinta spitalului. Există colegi care fac naveta de la 50 de kilometri şi când vin aici nu au unde să parcheze maşina. În orice spital din ţară şi din afară sunt parcări speciale pentru personal. Situaţia e cunoscută şi există negocieri cu conducerea spitalului pe această problemă. Conducerea face demersuri la Consiliul Judeţean Olt pentru a rezolva situaţia”, a afirmat Radu Ene.
Pentru încheierea acţiunii de protest, directorul medical al SJU Slatina, medicul internist Romeo Stănculescu, a discutat cu sindicaliştii nemulţumiţi şi, în perioada următoare, vor fi făcute demersuri pentru ca medicii să poată să îşi parcheze maşinile în curtea spitalului.
Săptămâna trecută, administraţia spitalului, argumentând că ambulanţele au dificultăţi cu accesul spre clădirile spitalului din cauza maşinilor cadrelor medicale parcate necorespunzător, a stabilit restricţionarea parcării.
Medicul neurolog Renică Diaconescu, aflat printre doctorii protestatari, a arătat că orice decizie privitoare la spital trebuie aprobată de Consiliul Medical al Spitalului care nu s-a întrunit încă pentru a discuta chestiunile legate de parcare, dar nici alte măsuri ce se preconizează a fi luate de conducerea spitalului, cum ar fi amplasarea de televizoare în saloane sau camere de luat vederi pe holuri. Romeo Stănculescu a catalogat acţiunea de miercuri a medicilor drept “o dorinţă a acestora de a fi informaţi”.
În privinţa medicilor demisionari de la Cardiologie, managerul spitalului, Nicu Vladu, a declarat că demisiile lor sunt un act unilateral, dar a lăsat să se înţeleagă că medicii Paraschiva şi Iovănescu ar putea reveni asupra deciziilor săptămâna viitoare.