/Olt: Protest la Draganesti Olt, fata de desfiintarea spitalului

Olt: Protest la Draganesti Olt, fata de desfiintarea spitalului

Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Sorin Ghiţă, organizează, miercuri, un miting de protest faţă de desfiinţarea spitalului din localitate (Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt) şi transformării lui în cămin pentru persoanele vârstnice.
Mitingul este programat să se desfăşoare în intervalul orar 11,30-13,00, în faţa primăriei oraşului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Emanuel Botan, la protest sunt aşteptate circa 1.500 de persoane, măsurile de ordine urmând să fie asigurate de jandarmi.


Protestul este considerat de primarul Sorin Ghiţă drept un semnal de alarmă faţă de situaţia a zeci de mii de persoane din zonă cărora li se adresează spitalul şi care vor fi nevoiţi, în caz de îmbolnăvire, să meargă la Slatina sau Caracal pentru a se trata, cheltuind astfel mai mulţi bani atât pentru transport, cât şi pentru serviciile medicale.
La Drăgăneşti, spitalul are gradul de ocupare peste limita admisă, adică 99%, o largă adresabilitate şi o linie de gardă. În acest spital sunt 45 de paturi şi două secţii – de interne şi pediatrie – precum şi laborator de analize şi de radiologie. Unitatea medicală beneficiază de 17 medici care ar putea rămâne fără locuri de muncă, având în vedere că la spitalul din Slatina sunt numai 11 posturi vacante pentru medici.