/Olt: Disponibilizari la Serviciul Judetean de Ambulanta; circa 50 de angajati vor pleca pana in august

Olt: Disponibilizari la Serviciul Judetean de Ambulanta; circa 50 de angajati vor pleca pana in august

Aproximativ 50 de angajaţi din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt vor fi disponibilizaţi până la începutul lunii august, primii urmând să fie angajaţii cu contracte pe durată determinată.
Şeful SJA Olt, Laurenţiu Moisiu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că disponibilizările se fac în urma unor negocieri cu sindicatul din instituţie şi nu va fi afectat numărul de echipaje de pe ambulanţă. În prezent sunt 24 se salariaţi cu contracte pe perioadă determinată şi ei vor fi primii vizaţi de concedieri. Vor fi reduse atât din posturile de îngrijitori, mecanici dar şi posturile de asistente, medici şi şoferi.


Moisiu a explicat faptul că a fost modificat modul de finanţare a instituţiei şi acum fondurile nu mai ajung pentru plata tuturor salariilor, bugetul fiind mai mic cu 250.000 lei lunar faţă de cât ar fi nevoie pentru păstrarea numărului actual de salariaţi ai Ambulanţei. “Mâine (n.r. marţi) va fi o nouă rundă de negocieri cu sindicatele şi abia ulterior vom putea spune exact ce posturi şi câţi salariaţi vor rămâne fără loc de muncă. Este cert însă că nu sunt fonduri pentru păstrarea numărului actual de angajaţi şi că vor pleca în jur de 50 de persoane. Numărul de echipaje de Ambulanţă va rămâne acelaşi, nu va fi afectat, chiar dacă se va reduce personalul SJA Olt”, a conchis Laurenţiu Moisiu.