/Olt: Angajatii Spitalului Corabia, cate trei zile de concedii fara plata lunar

Olt: Angajatii Spitalului Corabia, cate trei zile de concedii fara plata lunar

Toţi angajaţii Spitalului orăşenesc din Corabia au salariile reduse până la sfârşitul anului, modalitatea de reduceri salariale fiind intrarea în concediu fără plată câte trei zile pe lună.
Directorul spitalului, Mihail Dorcu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că instituţia nu are fonduri suficiente nici pentru salarii dar nici pentru restul cheltuielilor, respectiv pentru încălzire, plata materialelor sanitare, medicamentelor, utilităţilor. Potrivit lui Dorcu numai încălzirea spitalului, format din patru pavilioane, costă în fiecare iarnă cel puţin 200.000 lei. În prezent spitalul mai are combustibil doar penstu o săptămână şi el este rămas din rezerva de anul trecut.


“Aşteptăm o rectificare bugetară pentru fondurile ce ne-au fost alocate până acum, prin contractele cu CAS se ridică la numai 40 la sută din necesar. Pentru luna decembrie spre exemplu avem contractate numai câte un caz pe secţie respectiv 8.000 lei, iar pentru noiembrie 159 de cazuri, adică 220.000. Nouă ne trebuie peste 400.000 lei, pentru că lunar avem de plătit facturi de peste 150.000 lei plus salariile” a arătat Dorcu.
Acesta a menţionat că pentru anul viitor se va întocmi un plan de restructurare prin comasarea unor secţii şi compartimente astfel să fie nevoie de utilităţi într-un spaţiu mai mic, o suprafaţă mai mică ce trebuie încălzită şi întreţinută.
Pentru finanţarea cheltuielilor spitalului reprezentanţii autorităţii locale din zona de sud a judeţului au demarat proceduri de înfiinţare a unei organizaţii neguvernamentale. Prin acel ONG, administraţiile locale vor strânge câte 3 lei de la fiecare locuitor, prin acest demers urmând să se acopere cheltuielile de încălzire ale spitalului. Potrivit unor prime estimări, suma strânsă astfel s-ar ridica la 200.000 lei.