/Olt: Ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a fost reabilitat

Olt: Ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a fost reabilitat

Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat în totalitate şi până la sfârşitul anului viitor cele 26 de cabinete medicale din ambulatoriu vor fi complet echipate cu aparatură de ultimă generaţie.
Consilierul preşedintelui CJ Olt, Miruna Sârghie, a declarat joi că luna aceasta a fost făcută recepţia lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului şi urmează licitaţiile pentru achiziţia de echipamente medicale.
Miruna Sârghie a spus că a fost vorba de o reabilitare “din temelii” a clădirii şi cabinetelor, unde în ultimii 20 de ani nu se intervenise pentru modernizare, investiţia fiind făcută printr-un proiect finanţat din fonduri europene.
Reabilitarea ambulatoriului a însemnat consolidarea structurilor de rezistenţă, reabilitarea termică a clădirii (izolaţie termică, tâmplărie de aluminiu şi PVC), tencuieli, zugrăveli, placaje (faianţă, gresie, pardoseli PVC).


Investiţia în ansamblu (inclusiv dotarea cu echipamente medicale) are termen de finalizare anul 2012, dar ar putea fi încheiată la sfârşitul acestui an dacă achiziţiile se vor derula fără contestaţii.
Ambulatoriul Spitalului Judeţean Slatina va avea, în momentul finalizării investiţiei, tomograf, şase ecografe, aparat de radiologie în valoare de 220.000 de euro, mamograf, aparat pentru respiraţie asistată etc.
Valoarea totală a proiectului derulat la ambulatoriul din Slatina este de 18,7 milioane de lei, 13,2 milioane de lei reprezentând contribuţia nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 4,9 milioane de lei provin din fonduri guvernamentale şi 440.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Olt.
La Ambulatoriul Spitalului Judeţean Slatina ajung anual peste 170.000 de pacienţi şi se estimează că odată cu dotarea cu noi echipamente va creşte accesul pacienţilor la serviciile medicale oferite de această unitate medicală.