/O noua sectie de ingrijiri paliative a Spitalului Judetean de Urgenta Arad a fost inaugurata in comuna Ghioroc

O noua sectie de ingrijiri paliative a Spitalului Judetean de Urgenta Arad a fost inaugurata in comuna Ghioroc

O nouă secţie de îngrijiri paliative a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost inaugurată în comuna Ghioroc.
Secţia, care a fost mutată aici din oraşul Sântana, va funcţiona în clădirea unui fost sanatoriu de boli cardiovasculare.
”Pentru a aduce la standardele necesare imobilul în care va funcţiona noua secţie spitalicească, a fost necesară executarea unor lucrări de modernizare, fondurile din care au fost finanţate aceste lucrări provenind integral din bugetul CJ Arad”, a declarat, marţi, cu ocazia festivităţii inaugurale, preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu.


Potrivit acestuia, aici s-au făcut reamenajarea şi recompartimentarea clădirii conform normelor prevăzute pentru îngrijiri paliative, fiind prevăzute saloane de una sau două persoane. Totodată, s-a achiziţionat şi montat o instalaţie de monitorizare şi supraveghere a bolnavilor, dar şi o instalaţie de oxigen şi de distribuţie a acestuia la fiecare pat.
”Beneficiarii acestei noi secţii a SCJU Arad vor fi bolnavi cronici cu afecţiuni agravate, care provin din secţiile de oncologie, neurologie, cardiologie, în general bolnavi aflaţi în faza terminală, din judeţul Arad”, a mai adăugat Nicolae Ioţcu.