/O fetita cu doua guri a fost operata in SUA

O fetita cu doua guri a fost operata in SUA

Micuţa Rokaya Mohamed s-a născut acum 15 luni cu două guri. Încă de la naştere, medicii i-au anunţat pe părinţi că nu va supravieţui, însă, împotriva tuturor aşteptărilor, fetiţa a rezistat, scrie 7sur7.be.
Pentru că operaţia, foarte delicată, nu se putea realiza în Egipt, fetiţa a fost dusă în Statele Unite, la Los Angeles, unde a fost operată cu succes. Când doctorul William Magee, director medical pentru programe internaţionale la departamentul de chirurgie plastică şi reparatorie de la spitalul de copii din Los Angeles, a auzit de copilul care se născuse cu două guri – fiecare cu maxilare inferior şi superior -, a încercat să-i vină în ajutor.

Este prima operaţie de acest fel, malformaţia în cauză fiind extrem de rară. Medicii au fost siguri însă că pot transforma faţa fetiţei, salvându-i astfel viaţa.

Rokaya urmează să mai treacă şi prin alte operaţii, dar acestea – mai uşoare – se pot face şi în Egipt. Mai multe organisme nonprofit au plătit călătoria fetiţei şi a părinţilor ei în Statele Unite. Se va întoarce acasă peste două săptămâni, cu un zâmbet larg pa buze, încheie 7sur7.be.