/Neamt: Distinctii pentru organizatia umanitara `Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V.`

Neamt: Distinctii pentru organizatia umanitara `Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V.`

Prefectul judeţului Neamţ, Mihai Archip, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii organizaţiei umanitare ‘Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V.’ din Germania, cărora le-a mulţumit pentru implicare şi le-a înmânat distincţii pentru recunoaşterea meritelor.
‘Au fost alături de noi atunci când am fost afectaţi de inundaţii, de dislocările masive de gheaţă de la Poiana Teiului, de alunecările de teren de la Izvorul Alb. De ajutorul acestor oameni de suflet au beneficiat unităţi medicale, instituţii de cult, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, firme, bursieri şi persoane fizice. Mulţumim acestei organizaţii care, prin acţiunile ei, ne demonstrează că voluntariatul este un concept care trebuie să devină din ce în ce mai familiar românilor. Ceea ce au făcut aceşti oameni inimoşi este o lecţie de implicare socială care aşează relaţiile umane profunde mai presus de profit’, a menţionat, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, prefectul Mihai Archip.


Delegaţia a fost compusă din preşedintele organizaţiei, Ursula Honek, vicepreşedintele Kolner Gunter, doctorul Thomas Honeck, membru al organizaţiei şi Augusta Jumanca, preşedinte al Asociaţiei Umanitare ‘Ursula Honek’ Piatra Neamţ.
Organizaţia germană ‘Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.’ a fost prima oară în România în februarie 1990. De atunci, în fiecare an au efectuat două transporturi cu ajutoare umanitare, iar în anii cu calamităţi naturale, chiar trei transporturi. Activitatea organizaţiei şi a tuturor colaboratorilor ei este de voluntariat. Începând din anul 2004, ajutoarele aduse de organizaţia umanitară ‘Hilfe Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.’ au fost preluate şi distribuite de Asociaţia Umanitară ‘Ursula Honek’ Piatra Neamţ şi filiala Piatra Neamţ a Forumului Democrat al Germanilor din România. În perioada 2004-2010, valoarea ajutoarelor se ridică la peste 1,6 milioane de euro.