/Neamt: Directorii Spitalului judetean au demisionat din cauza subfinantarii unitatii sanitare

Neamt: Directorii Spitalului judetean au demisionat din cauza subfinantarii unitatii sanitare

Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a rămas fără conducere după ce ambii directori şi-au înaintat demisiile din funcţie.
Doctorul Sorin Ciobanu, fost manager, şi doctorul Cristian Petrovici, fost director medical, au motivat, în demisii, finanţarea redusă asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate.
“Finanţarea spitalului este pe 819 paturi deşi am preluat aproape 200 de oameni de la cele două spitale desfiinţate din judeţ. Nu îmi pot permite să semnez contractul-cadru cu Casa de Sănătate mai ales că bugetul pentru salarii va depăşi 70 la sută din totalul cheltuielilor, ceea ce este interzis prin lege”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, doctorul Sorin Ciobanu.


Potrivit acestuia, spitalul ar avea nevoie de minimum şase milioane de lei lunar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, însă finanţarea este redusă cu două milioane de lei lunar.
Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ, Valerică Frăţilă, a declarat, pentru AGERPRES, că situaţia de la spital poate fi rezolvată printr-un “bun management”.
“Un bun management la spital ar putea rezolva situaţia actuală. De asemenea, prin apariţia legii parteneriatului public-privat se pot rezolva problemele de finanţare”, a afirmat Frăţilă.
Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, instituţie care are în subordine Spitalul judeţean, nu a dorit să comenteze situaţia şi a menţionat că miercuri va avea loc şedinţa consiliului de administraţie al spitalului, în care va fi analizată problema.
În urma desfiinţării spitalelor de la Roznov şi Bicaz, personalul celor două unităţi a fost preluat de Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, concomitent cu desfiinţarea, prin ordinul ministrului sănătăţii, a 30 de paturi.