/Neamt: A fost numita noua echipa de conducere a Spitalului judetean de urgenta

Neamt: A fost numita noua echipa de conducere a Spitalului judetean de urgenta

Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ a numit, miercuri, noua echipă managerială a unităţii sanitare.
Economista Gabriela Zamfir va prelua, începând cu data de 6 iunie, funcţia de manager al spitalului şi va renunţa la funcţia de director economic al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ.
Doctorul Iosif Koszeghi a fost numit ca director medical al spitalului, urmând să renunţe la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor şi şef al secţiei de chirurgie.
Cele două numiri vin după ce fosta conducere a spitalului a demisionat, acuzând subfinanţarea unităţii sanitare.
“Am cerut o analiză economică a fiecărei secţii din spital, în urma căreia vom lua măsurile care se impun”, a declarat, la finalul şedinţei CA, Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.


Doctorul Sorin Ciobanu, fost manager, şi doctorul Cristian Petrovici, fost director medical, au motivat, în demisii, finanţarea redusă asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate.
“Finanţarea spitalului este pe 819 paturi deşi am preluat aproape 200 de oameni de la cele două spitale desfiinţate din judeţ. Nu îmi pot permite să semnez contractul-cadru cu Casa de Sănătate mai ales că bugetul pentru salarii va depăşi 70 la sută din totalul cheltuielilor, ceea ce este interzis prin lege”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, doctorul Sorin Ciobanu.
Potrivit acestuia, spitalul ar avea nevoie de minimum şase milioane de lei lunar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, însă finanţarea este redusă cu două milioane de lei lunar.
În urma desfiinţării spitalelor de la Roznov şi Bicaz, personalul celor două unităţi a fost preluat de Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, concomitent cu desfiinţarea, prin ordinul ministrului sănătăţii, a 30 de paturi.