/Mures: Miting de protest pentru redeschiderea Spitalului din Sarmasu

Mures: Miting de protest pentru redeschiderea Spitalului din Sarmasu

Primăria oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş a anunţat, joi, că în faţa spitalului din localitate, închis în această lună, întrucât a fost inclus pe lista Ministerului Sănătăţii în vederea transformării în cămin pentru vârstnici, va fi organizat un miting de protest pentru redeschiderea unităţii sanitare.
Potrivit unui anunţ al Primăriei Sărmaşu, la mitingul care începe la ora 12,00 sunt aşteptaţi oameni din toate localităţile limitrofe, care erau deservite de acest spital, de pe o rază de 40 de kilometri, inclusiv din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.
Acest miting va fi al doilea de la anunţarea închiderii unităţii sanitare, după cel organizat în luna februarie.


Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, a precizat, joi, pentru AGERPRES, că, în paralel, administraţia publică locală a început demersurile pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea de Guvern 345/2011 prin care spitalele trecute pe listă pentru reprofilare nu pot încheia contracte de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.
La începutul acestei luni, cei 21 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc din Sărmaşu au cerut să fie redistribuiţi la trei spitale din judeţ – din Târgu Mureş şi Reghin. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Gabriela Uifălean, susţinea recent că 18 persoane au optat pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, două pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi un medic pentru Spitalul Municipal Reghin.