/Mures: Centrul de primiri urgente de la Spitalul Sarmasu, preluat de SMURD

Mures: Centrul de primiri urgente de la Spitalul Sarmasu, preluat de SMURD

Centrul de primiri urgenţe (CPU) al Spitalului Sărmaşu, unitate sanitară trecută în conservare de la data de 1 aprilie, va fi preluat de SMURD Târgu Mureş din luna mai, a anunţat, joi, primarul oraşului, Ioan Mocean.
‘De la 1 mai Centrul de primiri urgenţe din Sărmaşu va funcţiona cu 10 asistente, doi medici specialişti în medicină de urgenţă şi o infirmieră, ca punct de lucru al SMURD Târgu Mureş, finanţarea fiind asigurată de acest serviciu. Astăzi am stabilit preluarea personalului şi a aparaturii medicale, precum şi a clădirii unde va funcţiona punctul de lucru, iar peste o zi vom semna la Târgu Mureş (cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş – n.r.) protocolul de predare-preluare’, a declarat presei Ioan Mocean.


Primarul oraşului Sărmaşu a precizat că în cadrul discuţiilor preliminare purtate cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş s-a abordat şi menţinerea laboratoarelor de analiză medicală şi imagistică medicală care să funcţioneze 24 din 24 de ore.
Edilul a spus că dacă această înţelegere va fi avizată de Ministerul Sănătăţii, la Spitalul din Sărmaşu vor fi 16 posturi medicale. În plus, pentru restul spaţiilor care aparţin spitalului, Consiliul Local Sărmaşu va decide dacă se impune amenajarea unui cămin pentru vârstnici cu 30 de locuri, având în vedere că în zonă mai există câteva cămine de bătrâni.
Spitalul din Sărmaşu, care a funcţionat mai bine de 50 de ani, se regăseşte între cele 67 de unităţi medicale care au fost trecute în conservare, deşi deservea în jur de 25.000 de locuitori din judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud şi Cluj, pe o rază de circa 30 de kilometri.
În anul 2010, spitalul din Sărmaşu a avut 785 de pacienţi la secţia de medicină internă, 565 la pediatrie, au fost spitalizaţi 1.085 de pacienţi, iar la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) au fost primiţi 4.064 de pacienţi, din care 1.011 copii.