/Ministrul Sanatatii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanta

Ministrul Sanatatii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanta

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pacienta care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa nu suferea de o boală psihiatrică ci avea o problemă cauzată de un accident vascular, adăugând că urmează să primească un raport în cursul zilei de luni referitor la acest caz.
“Urmează să primesc un raport de analiză de la DSP Constanţa. A decedat din cauza unui stop cardio respirator. Din ceea ce ştiu eu familia pacientei nu doreşte să depună plângere la Colegiul Medicilor”, a spus ministrul Sănătăţii.
Pacienta, în vârstă de 67 de ani, cu grave escare, spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit în urma unui stop cardio-respirator.


Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat luni că bătrâna fusese mutată de la Secţia Chirurgie Plastică la Secţia de Terapie Intensivă a SCJU, în urma înrăutăţirii stării ei de sănătate, şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a suferit un stop cardio-respirator care nu ar avea legătură cu escarele de pe corpul acesteia.
”Măsurile de resuscitare şi echilibrare luate de cadrele medicale au fost zadarnice”, a menţionat directorul medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa.
La începutul lunii aprilie, bătrâna a fost transferată de la Băneasa, împreună cu mai mulţi pacienţi cu boli psihice cronice, la un spital din judeţul Vaslui, unitate unde nu a fost însă primită, medicii vasluieni susţinând că aceasta nu suferea de boli neurologice.
Femeia a fost iarăşi adusă în judeţul Constanţa şi internată la Spitalul Judeţean, fiul acesteia refuzând să-şi îngrijească mama la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale.
Bătrâna a fost internată în urmă cu aproape trei ani la Centrul de sănătate Băneasa, după ce suferise un accident vascular cerebral, ea având mai multe probleme medicale, printre care şi diabet.
Cazul femeii a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după ce s-a aflat despre grava stare de sănătate a acesteia, atunci când s-a dispus transferarea pacienţilor la alte spitale din ţară odată cu desfiinţarea Centrului de sănătate Băneasa.
Conform directorului DSP Constanţa, medicii de la Băneasa ”au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater”.