/Ministrul Sanatatii regreta disparitia prof. dr. Alexandru Pesamosca

Ministrul Sanatatii regreta disparitia prof. dr. Alexandru Pesamosca

Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli şi-a exprimat joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, profundul regret faţă de dispariţia prof. dr. Alexandru Pesamosca.
“Profesorul Alexandru Pesamosca a fost unul dintre cei mai reputaţi chirurgi pediatri pe care i-a dat medicina românească şi un dascăl respectat care a instruit generaţii întregi de medici. Va rămâne în amintirea şi inimile noastre ca ‘Îngerul păzitor’ al micilor pacienţi pe care i-a îngrijit şi i-a iubit pe parcursul a 60 de ani de carieră strălucită. Dumnezeu să îl odihnească!”, a declarat ministrul Ladislau Ritli prin intermediul comunicatului de presă.


Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul “Marie Curie”.
În urmă cu două luni prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului “Marie Curie” iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Potrivit unor surse medicale, prof. Pesamosca îşi dorea să fie înmormântat lângă biserica din curtea Spitalului “Marie Curie”. Sursele citate au precizat că se fac demersuri pentru ca dorinţa marelui chirurg să fie respectată.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul “Marie Curie” (fostul Budimex) din Bucureşti.