/Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie

Ministerul Sănătăţii va asigura dotarea compartimentelor de primiri urgenţe ale spitalelor regionale de pediatrie

Dotarea cu aparatură medicală modernă a compartimentelor de primiri urgenţe de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sănătăţii, va fi finanţată de la bugetul de stat, a anunţat miercuri, la Piteşti, ministrul Raed Arafat.
“Din această lună deja am preluat compartimentele de primiri urgenţe la finanţarea Ministerului Sănătăţii, este un lucru care a fost promis demult. Am preluat patru compartimente de primiri urgenţe de la spitalele de copii din Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Braşov la finanţarea din bugetul de stat. Până acum, ele erau finanţate din venituri proprii de la CNAS şi nu făceau faţă, iar acum ele sunt în mod egal tratate ca unităţile de primiri urgenţe de la spitalele judeţene. Ei primesc acum şi salariile, şi medicamentele, şi materialele de la bugetul de stat. (…) Pentru dotări, pentru aparate de anestezie, monitoare, achiziţia se va face prin Ministerul Sănătăţii, prin licitaţie naţională”, a spus Raed Arafat, după vizita efectuată la Spitalul Regional de Pediatrie din Piteşti.

El s-a declarat mulţumit de felul în care arată secţiile de la unitatea medicală din Piteşti, dar a menţionat că mai sunt necesare unele dotări cu aparatură modernă.

“Sălile de operaţii au nevoie cu certitudine de un sprijin la nivelul dotării, la nivelul urgenţei au primit dotare în 2007, care e încă funcţională şi este la un nivel foarte bun. (…) Cu certitudine, unul dintre domeniile la care mai trebuie lucrat este reprezentat de sălile de operaţii. (…) Din cauza asta noi, acum, facem acest program în care spunem că ne concentrăm forţele pe următorii doi ani pe un număr mai mic de spitale, ca să putem să ridicăm nivelul”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Raed Arafat s-a întâlnit anterior cu managerii şi directorii medicali ai unităţilor sanitare din judeţul Argeş, principala temă a discuţiilor fiind procesul de modernizare a spitalelor. AGERPRES