/Ministerul Sanatatii achizitioneaza ambulante noi

Ministerul Sanatatii achizitioneaza ambulante noi

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie, prin acord-cadru, pentru ambulanţe noi, destinate reînnoirii parcului auto.
Potrivit unui comunicat de presă al MS difuzat joi, până la sfârşitul lunii octombrie 236 maşini de transport medicalizat în valoare de aproximativ 80.000.000 lei vor ajunge la serviciile de ambulanţă din toată ţara şi la serviciile SMURD.
Din cele 236 ambulanţe, 110 maşini sunt de tip B 4×4, 102 sunt ambulanţe de tip B 4×2, 23 sunt de tip C şi un vehicul specializat pentru intervenţia la dezastre.
De asemenea, un număr de 175 maşini achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011 vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă din toată ţara, iar alte 61 de maşini vor ajunge la serviciile SMURD.


Ambulanţele de tip B şi C sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă care sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt utilizate de echipaje instruite în medicina de urgenţă şi prim ajutor.
“MS intenţionează să înlocuiască ambulanţele mai vechi de 8 ani şi să doteze cele 6 unităţi SMURD înfiinţate în acest an. De asemenea, se urmăreşte deschiderea unor noi puncte de urgenţă SMURD în localităţile cu deficit de personal medical”, precizează comunicatul MS.