/Membri ai Ligii studentilor social-democrati protesteaza in fata Ministerului Sanatatii

Membri ai Ligii studentilor social-democrati protesteaza in fata Ministerului Sanatatii

Aproximativ 50 de membri ai Ligii Studenţilor social-democraţi şi ai Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea protestează în faţa Ministerului Sănătăţii, principala nemulţumire fiind legată de “desfiinţarea şi comasarea spitalelor”.
“Cei de la guvernare vor să îmbolnăvească poporul român pentru a fi mai uşor de controlat. Eu fiind unul dintre tinerii care nu vor să părăsească ţara mă gândesc la viitorul nostru. Vreau respect pentru Constituţie şi un serviciu de sănătate mai bine răspândit pe suprafaţa ţării”, a declarat preşedintele Ligii Studenţilor social-democraţi, Gabriel Petrea.


El a spus că protestul de marţi are menirea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate.
“Tragem un semnal de alarmă. Dacă nu o facem noi, atunci cine. Ei se duc şi se tratează în Austria, iar noi vom ajunge să nu avem unde să ne însănătoşim”, a mai spus liderul Ligii Studenţilor social-democraţi.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea, Victor Ciutacu, a acuzat guvernanţii că au luat “decizia” de a închide Spitalul Orăşenesc Odobeşti lăsând fără asistenţă medicală “35.000 de oameni”.
“Decizia Ministerului Sănătăţii de a închide Spitalul Orăşenesc Odobeşti nu numai că încalcă flagrant subsidiaritatea locală, dar nu are nicio justificare economică sau medicală. Nu aveţi bază legală de punere în aplicare de la 1 aprilie a prezentului ordin 1860. Ba, mai mult, desfiinţarea spitalului şi înfiinţarea unui cămin de bătrâni poate fi făcută doar prin hotărârea Consiliului Local, aşa cum s-a făcut şi la recepţionarea spitalului”, se arată într-o scrisoare pe care cei de Asociaţiei pentru Mediu şi Dezvoltare Durabilă Vrancea i-o vor remite ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
Totodată, protestatarii îi cer ministrului să-şi reconsidere poziţia în legătură cu spitalele, în caz contrar urmând a folosi “toate mecanismele specifice societăţii civile şi demersurile legale pentru a invalida hotărârea care vizează desfiinţarea Spitalul Orăşenesc Odobeşti din judeţul Vrancea”.
Protestatarii au cerut demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat lozinci precum “Genocid” şi “Boc şi PDL au ucis spitalele”.