/Mehedinti: Spitalele desfiintate din Vinju Mare si Strehaia, sectii externe ale SJU

Mehedinti: Spitalele desfiintate din Vinju Mare si Strehaia, sectii externe ale SJU

Spitalele orăşeneşti din Vînju Mare şi Strehaia, desfiinţate din 1 aprilie, au fost transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.
Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii a aprobat propunerea făcută de autorităţile publice ale judeţului Mehedinţi pentru ca respectivele unităţi spitaliceşti să intre în componenţa SJU sub denumirea de Centre multifuncţionale de tratament şi să continue activitatea de asistenţă medicală în cele două zone cu o populaţie de circa 110.000 de persoane.
”Cu această ocazie personalul disponibilizat de aproximativ 180 de angajaţi va fi redistribuit. Aşteptăm elaborarea normelor prin care celor două noi entităţi să se aloce fonduri şi vom trece la redeschiderea lor oficială”, a precizat Bălu.


În opinia preşedintelui CJ, soluţia adoptată de Ministerul Sănătăţii va da posibilitatea populaţiei să beneficieze în continuare de servicii spitaliceşti, iar unitatea de la Strehaia să nu piardă proiectul european de reabilitare a ambulatoriului, în valoare de un milion de euro, pe care-l are în derulare.