/Mehedinti: Simpozion stiintific si de educatie medicala

Mehedinti: Simpozion stiintific si de educatie medicala

Simpozionul interjudeţean ”Medicină – diversitate şi complexitate”, desfăşurat sâmbătă, la Colegiul tehnic ”Decebal” din Drobeta Turnu Severin, a reunit 150 de profesori, cadre medicale şi specialişti din domeniul medicinei din judeţele Timiş, Dolj, Gorj şi Mehedinţi.
”Comunicările prezentate la acest eveniment, aflat la ediţia a X-a, s-au axat pe educaţia medicală, relaţia educaţie-sănătate, statutul medicilor şi asistentelor medicale în contextul crizei economice pe care o traversează sistemul sanitar din România”, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Fundaţiei ”Gheorghe Ţiţeica”, Ion Nănuţi.


El a mai arătat că mai mulţi autori de lucrări de specialitate au prezentat referate legate de cele mai frecvente boli ale acestui secol – cancerul şi diabetul – precum şi de măsurile ce se impun pentru diminuarea efectului acestora.
”Am avut şi o dezbatere privind stoparea exodului de cadre medicale în străinătate. Cu acest prilej s-a lansat ideea transmiterii către autorităţi a unui apel prin care am solicitat asigurarea condiţiilor de profesare la standarde europene a meseriei de medic şi asistent medical”, a conchis Nănuţi.