/Mehedinti: Consilierii judeteni au aprobat transformarea spitalelor desfiintate in sectii ale SJU

Mehedinti: Consilierii judeteni au aprobat transformarea spitalelor desfiintate in sectii ale SJU

Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Potrivit sursei citate, această hotărâre a fost aprobată într-o şedinţă a CJ Mehedinţi de către consilierii judeţeni care au mai fost de acord şi cu modificarea statului de funcţiuni al SJU Drobeta Turnu Severin.
‘Am făcut un prim pas în direcţia salvării celor două unităţi spitaliceşti şi păstrării unor locuri de muncă. De asemenea, am considerat că cei aproape 70.000 de locuitori care se află în zonele respective au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă’, a precizat Bălu.


El a mai spus că în perioada imediat următoare va fi preluat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului orăşenesc din Strehaia, unde se află în implementare şi un proiect european de reabilitare de aproximativ un milion de euro.
‘Noi am făcut demersuri şi la Ministerul Sănătăţii să fie de acord cu transferul celor două unităţi spitaliceşti în cadrul SJU din Drobeta Turnu Severin. În cele două zone nu sunt oportune cămine pentru persoane vârstnice, întrucât la Strehaia mai există unul, iar la Vânju Mare nu sunt solicitări’, a concluzionat Bălu.