/Mehedinti: 46 de medici de familie, din cei 154, au semnat actele aditionale la contractul-cadru

Mehedinti: 46 de medici de familie, din cei 154, au semnat actele aditionale la contractul-cadru

Un număr de 46 de medici de familie din cei 154 din judeţul Mehedinţi au semnat actele adiţionale la contractul-cadru de prestare a serviciilor de asistenţă medicală primară, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Doina Borugă.
“Şi restul medicilor de familie ar trebui să semneze fără condiţii actele adiţionale, mai ales că s-a extins paleta activităţilor ce vor fi decontate. Prin refuzul lor de a se conforma deciziilor Ministerului Sănătăţii nu fac altceva decât să-şi nemulţumească pacienţii şi să le pună în pericol sănătatea şi chiar viaţa”, a precizat Borugă.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Mehedinţi, Adrian Petcu, a spus că nu înţelege de ce MS nu reia negocierile şi nu doreşte să ţină seama şi de pretenţiile medicilor de familie care nu vor altceva decât să îmbunătăţească actul medical şi să primească sume de bani în funcţie de munca desfăşurată.


“Nu putem fi de acord cu lipsa de fonduri invocată. CJAS ar trebui să fie interesată de sănătatea publică a cetăţenilor şi să recurgă la soluţii eficiente de subvenţionare a reţelei de cabinete ale medicilor de familie”, a susţinut Petcu.