/Medicul Adrian Streinu-Cercel, audiat in procesul deschis de rudele actorului Toni Tecuceanu

Medicul Adrian Streinu-Cercel, audiat in procesul deschis de rudele actorului Toni Tecuceanu

Judecătoria Sectorului 2 l-a audiat, joi, pe medicul Adrian Streinu-Cercel, în procesul deschis de fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu, decedat la începutul anului 2010.
Adrian Streinu-Cercel a răspuns, în prezenţa avocatului, la o serie de întrebări formulate de tatăl şi fratele lui Toni Tecuceanu, privind împrejurările decesului actorului de la “Cronica Cârcotaşilor”.
Medicul a declarat că afirmaţiile pe care le-a făcut în legătură cu starea lui Toni Tecuceanu le-a făcut în calitate de Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii şi coordonator al Programului Naţional de Combatere a Efectelor Pandemiei.


În acest context, Streinu-Cercel a spus că era vorba de un caz de sănătate publică şi făcea excepţie de la clauza de confidenţialitate, răspunzând la întrebarea dacă a fost autorizat de către pacient să facă declaraţii în legătură cu starea sa de sănătate.
Rudele actorului spun că afirmaţiile medicului au adus un grav prejudiciu familiei şi neagă faptul că Toni Tecuceanu a murit din cauza gripei porcine.
De asemenea, familia doreşte să intre în posesia dosarului medical al lui Toni Tecuceanu şi îl acuză pe Streinu-Cercel de manipularea opiniei publice prin declaraţiile date în legătură cu actorul de la “Cronica Cârcotaşilor” şi gripa porcină, cu scopul de a convinge populaţia să se vaccineze.
“Cerem tuturor instituţiilor publice să-l demită din funcţiile publice pe Adrian Streinu-Cercel, deoarece a minţit”, a declarat, joi, la sediul Judecătoriei Sectorului 2, Paul Daniel Tecuceanu, fratele actorului.
La începutul lunii martie 2010, Paul şi Ioan Tecuceanu, fratele şi tatăl actorului Antonio Tecuceanu, au acţionat în judecată Spitalul Matei Balş şi pe managerul acestuia, medicul Adrian Streinu-Cercel, cerând instanţei să oblige spitalul să le dea dosarul medical al actorului, dar şi să le plătească daune morale în valoare de un leu.