/Medicii de la Urgenta nu si-au facut datoria, afirma MS, despre cazul Chauncey Hardy

Medicii de la Urgenta nu si-au facut datoria, afirma MS, despre cazul Chauncey Hardy

Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul unităţii sanitare şi a serviciului de ambulanţă, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) dr. Raed Arafat, referitor la cazul sportivului american decedat recent.
Ministerul Sănătăţii a aprobat, miercuri, sancţiunile contravenţionale /amenzi/ propuse în cazul îngrijirilor acordate pacientului american Chauncey Hardy la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.


Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat a spus că la ora când pacientul a fost dus la UPU, unitatea nu era aglomerată şi s-a constatat lipsa aplicării unor investigaţii şi a monitorizării de către medicul de gardă.
Dr. Raed Arafat a mai spus că nu este nimic de reproşat Serviciului de ambulanţă, solicitarea a fost la ora 4:15 prin apel 112, la ora 4:22 pacientul era în UPU. Între orele 4:22 – 8:55, când pacientul a plecat de la UPU Giurgiu spre Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti /în jur de 60 km/, au fost constatate aceste deficienţe. Luând în considerare deficienţele de la nivelul instituţiilor implicate în acest caz, prin neasigurarea accesului la investigaţii clinice complete şi lipsa monitorizării activităţii care se desfăşoară în cadrul unităţii de primiri urgenţe a unităţii sanitare şi al Serviciului de ambulanţă de către conducerea acestor unităţi, a fost aprobată aplicarea sancţiunilor contravenţionale.
”Cazul celor doi medici va intra în atenţia Colegiului Medicilor, iar în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul Bagdasar-Arseni, aceasta va face obiectul unui alt raport care va fi finalizat în perioada următoare. Aşteptăm raportul de autopsie care durează cam două săptămâni”, a precizat secretarul de stat.