/Medicii de familie precizeaza ca retete compensate elibereaza toti medicii

Medicii de familie precizeaza ca retete compensate elibereaza toti medicii

Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Federaţia Patronatelor îşi exprimă nedumerirea faţă de continuarea dezinformărilor ce afectează activitatea cabinetelor medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.
“Dorim să precizăm că prescrierea de reţete compensate sau gratuite reprezintă finalizarea actului medical de către fiecare medic, indiferent de specialitate, fie că acel medic este din spital, din ambulatoriul de specialitate sau medic de familie. Medicul de familie poate prescrie aşadar reţete compensate exclusiv pentru consultaţiile acordate de el, cu excepţia situaţiilor în care se continuă un tratament prescris de medicul din spital, pentru care medicul din spital a prescris prima reţetă compensată pentru 30 de zile şi a eliberat o Scrisoare Medicală prin care recomandă continuarea tratamentului”, se arată în comunicat.


Medicul de familie este penalizat dacă transcrie reţete ca rezultat al consultaţiei altor medici şi este de altfel nefiresc ca pacienţii să fie puşi pe drumuri inutile, precizează reprezentanţii medicilor de familie.
Reprezentanţii medicilor de familie precizează că reţete eliberează mediciii de familie, din ambulatoriu de specialitate, din spital.
Reacţia medicilor de familie vine urmare a apariţiei unor informaţii potrivit cărora reţete prescriu numai medicii de familie.