/Medicii de familie bucuresteni nu vor semna contractul-cadru

Medicii de familie bucuresteni nu vor semna contractul-cadru

Medicii de familie bucureşteni au decis miercuri în unanimitate că nu vor semna contractul-cadru pentru 2011.
“Ne raliem astfel deciziilor luate la nivelul ţării şi de celelalte asociaţii şi patronate ale medicilor de familie. Nu putem semna în aceste condiţii contractul-cadru. Până acum am lucrat pentru pacienţii noştri, iar acum trebuie să lucrăm pentru problema finanţării cabinetelor noastre. Ministerul Sănătăţii a făcut tot ce a putut şi mulţumim pentru asta, dar pentru noi nu este suficient”, a spus dr. Doina Mihăilă.
Ea a precizat că în primele zile pacienţii vor fi consultaţi gratis, dar nu se vor putea elibera bilete de trimitere şi reţete. Cei 900 de medici de familie din Bucureşti nu sunt de acord cu numărul de consultaţii decontate, plata per asigurat şi cu sistemul de informatizare care este disfuncţional.


De asemenea, bolnavii cronici sunt obligaţi să-şi ia reţeta în continuare pe o perioadă de trei luni.
Preşedinta Societăţii Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu, a subliniat că medicii de familie nesemnând contractul nu au dreptul să mai elibereze bilete de trimitere şi reţete.
Dr. Rodica Tănăsescu a reliefat că problemele la care s-a ajuns nu sunt cauzate de medicii de familie, ci de autorităţi.
“Vom continua să ne protejăm pacienţii astfel încât ei să aibă cât mai puţin de suferit. Noi am propus o prelungire a actualul contract-cadru printr-un act adiţional pentru încă o perioadă de o lună, timp în care se vor reanaliza normele pentru contractul-cadru pe acest an”, a spus dr. Rodica Tănăsescu.