/Maramures: Subscriptie publica pentru redeschiderea Spitalului orasenesc Baia Sprie

Maramures: Subscriptie publica pentru redeschiderea Spitalului orasenesc Baia Sprie

Primăria oraşului Baia Sprie intenţionează să redeschidă spitalul orăşenesc prin contribuţia financiară a unor agenţi economici şi subscripţie publică.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, a declarat, marţi, pentru AGERPRES că pentru redeschiderea spitalului este nevoie de aproximativ 900.000 lei.
” Din momentul lansării campaniei de redeschidere a spitalului am reuşit să strângem aproximativ 344.000 de lei, suma adunată prin subscripţia celor 86 de acţionari ai societăţii nou constituite. Pentru a putea redeschide spitalul avem nevoie de un fond evaluat la 900.000 de lei. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Maramureş a condiţionat redeschiderea fostului spital abia după obţinerea acestor bani după care urmează iniţierea procedurilor de evaluare a serviciilor medicale. Sunt convins că până la urmă vom reuşi să strângem întreaga suma de bani”, a spus Paşca.


Reprezentanţii CJAS Maramureş spun că abia după ce societatea înfiinţată are în fond cele 900.000 de lei se pot opera acţiunile de evaluare a serviciilor şi negocia contractul cadru de de finanţare.
‘Acum ne aflăm în perioda antepremergătoare încheierii contractelor cu furnizorii de servicii medicale care trebuie finalizate până pe 30 iunie. Dacă unitatea din oraşul Baia Sprie va reuşi să rezolve toate aceste documente va putea intra cu data de 1 iulie în relaţie contractuală cu noi’, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Maramureş, Claudia Ganea.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca a mai precizat că, în cazul care nu reuşeşte să adune banii necesari redeschiderii spitalului în acest an, cel târziu în a doua jumătate a anului 2012 spitalul va fi redeschis.