/Maramures: Salariatii de la spitalele inchise vor fi reangajati in alte unitati sanitare

Maramures: Salariatii de la spitalele inchise vor fi reangajati in alte unitati sanitare

Aproximativ 60 de salariaţi din cei peste 100 care au rămas fără locuri de muncă după închiderea spitalelor din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare urmează a fi reîncadraţi în alte unităţi medicale din municipiul Baia Mare.
Hotărârea a fost luată luni de comun acord între primăriile celor două localităţi, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş şi managerii fostelor spitale din Şomcuta Mare şi Baia Sprie.
În prima etapă vor fi reangajaţi toţi medicii, asistenţii şi infirmierii de la cele două spitale închise, iar ulterior şi o parte din personalul administrativ, în funcţie de necesităţi.


“Am reuşit aproape imposibilul: să reangajăm pe posturile vacante o parte din personalul medico-sanitar şi auxiliar din cele două unităţi închise. O parte din personal va fi încadrat de Spitalul Judeţean, de Spitalul de Pneumoftiziologie, două posturi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Baia Mare”, a declarat, luni, preşedintele SANITAS Maramureş, Mircea Ciocan.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Călin Pop, a spus că reangajarea depinde şi de modul în care Ministerul Sănătăţii va interpreta propunerea venită din partea spitalului. “Avem disponibile posturi de medicină internă, de pediatrie, post de medic ginecolog şi două posturi pentru rezidenţi. De asemenea, dacă se dă curs acelei hotărâri de Guvern prin care personalul din acele spitale urmează să vină şi cu finanţarea pentru plata drepturilor financiare, am putea prelua zece asistenţi şi zece infirmieri”, a spus dr. Călin Pop, potrivit căruia până, miercuri, personalul medical din spitalele închise îşi va relua activitatea la noul loc de muncă.
Deocamdată, primăriile celor două localităţi nu au decis ce urmează să facă în noile spaţii. Primăriile din Şomcuta Mare şi Baia Spire nu intenţionează să deschidă cămine de bătrâni în fostele spitale, acum libere ca spaţiu.