/Maramures: Masinile SMURD vor beneficia de asistenta tehnica permanenta

Maramures: Masinile SMURD vor beneficia de asistenta tehnica permanenta

Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, şi inspectorul-şef al ISU Maramureş, colonel Ioan Pop, au discutat marţi seară cu directorul societăţii comerciale Robot, din Baia Mare, care asigură reparaţiile autovehiculelor de intervenţie SMURD aflate în dotarea inspectoratului şi care se deplasează la solicitările primite de la cetăţeni pentru a le asigura asistenţa medicală de urgenţă.


Întrevederea a avut loc ca urmare a discuţiilor purtate în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a semnalat faptul că autovehiculul SMURD dotat cu aparatură de terapie intensivă s-a defectat la sfârşitul săptămânii trecute.
Directorul general a firmei Robot, Rudolf Szilagyi, a precizat că societatea, care asigură reparaţiile celor patru ambulanţe SMURD, aflate în perioada de garanţie, are tot interesul să ofere servicii de calitate, în aşa fel încât acestea să poată fi folosite 24 de ore din 24 ore, la dispoziţia cetăţenilor care se confruntă cu probleme de sănătate şi care au nevoie de servicii medicale de urgenţă.
Societatea comercială le oferă clienţilor şi un serviciu de apelare non-stop pentru tractări destinat conducătorilor auto care se confruntă cu probleme tehnice la autovehicule.
S-a convenit în cadrul discuţiilor purtate desemnarea de persoane de specialitate atât din partea ISU Maramureş, cât şi din partea societăţii comerciale care să menţină permanent legătura pentru orice defecţiune tehnică apărută la ambulanţele SMURD şi efectuarea reviziilor periodice sau verificărilor tehnice prevăzute, în conformitate cu manualul de utilizare.
“Pentru fiecare dintre noi care gestionăm situaţiile de urgenţă, dar şi ca cetăţeni, în primul rând, este important ca aceste autovehicule să poată fi funcţionale atât din punct de vedere tehnic, cât şi ca dotare cu aparatură medicală. Ele sunt destinate să se deplaseze în teritoriu la intervenţii pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă, dar şi de a efectua transportul persoanelor cu probleme grave de sănătate la unităţi medicale din Cluj-Napoca sau Târgu Mureş. Din aceste motive, considerăm că autovehiculele SMURD, dar şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă trebuie să aibă prioritate, ca să se poată deplasa rapid şi în siguranţă la locul producerii unor evenimente semnalate prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, în care sunt puse în pericol vieţile oamenilor”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Sandu Pocol.
Reprezentantul Guvernului a mai spus că se va încheia un protocol între ISU Maramureş şi societatea comercială în care vor fi prevăzute toate aspectele şi detaliile în vederea asigurării pieselor de schimb şi a unui service de calitate şi în timp optim, fapt ce va permite ca ambulanţele SMURD să fie în exploatare permanent iar personalul medical (medic şi paramedici) care le deserveşte să poată asigura ajutorul medical de urgenţă persoanelor aflate în suferinţă.
De asemenea, s-a făcut propunerea ca un protocol asemănător să fie întocmit şi cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş pentru autovehiculele de salvare din dotare.