/Maramures: Doua spitale inchise, transformate in centre medicale

Maramures: Doua spitale inchise, transformate in centre medicale

Autorităţile locale din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare au decis să susţină finanţarea din resurse proprii sau în parteneriat public-privat a unor spitale închise la 1 aprilie.
Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a început demersurile pentru redeschiderea fostului spital orăşenesc.
”Mizăm pe varianta unui parteneriat public-privat prin care să menţinem în stare de funcţionare spitalul orăşenesc, dar în acelaşi timp trebuie să ne implicăm cât se poate de serios în găsirea şi a altor soluţii alternative. Avem deja 70 de membri fondatori în parteneriatul public-privat şi putem spune că un prim pas e făcut. E singura variantă prin care putem să menţinem spitalul în starea de funcţionare. La sfârşitul săptămânii vom organiza o adunare la Casa de Cultură a oraşului unde îi aşteptăm pe toţi cetăţenii capabili financiar să se implice în redeschiderea spitalului. Eu sunt optimist, cred că vom reuşi, e doar o chestiune de timp”, a spus primarul oraşului Baia Sprie.


De asemenea, fostul spital orăşenesc din Şomcuta Mare a fost transformat în centru de permanenţă medicală destinat locuitorilor oraşului, cât şi satelor şi comunelor învecinate.
”Centrul de permanenţă medicală a fost deschis miercuri, iar zece medici de familie funcţionează aici având cabinetele medicale. În cadrul Consiliului Local a fost luată în discuţie finanţarea a patru specializări medicale ce ar putea funcţiona aici. În funcţie de fonduri o să gândim extinderea activităţilor centrului. Deocamdată, important e faptul că am reuşit să facem un prim pas, iar cu timpul o să găsim soluţii şi pentru alte specialităţi medicale necesare”, a declarat Dorinel Alb, primarul oraşului Şomcuta Mare.
Cele două spitale orăşeneşti din Şomcuta Mare şi Baia Sprie au fost închise la finele lunii aprilie.