/Maramures: Accident de munca la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare

Maramures: Accident de munca la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare

Un tavan din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare s-a prăbuşit, luni după-amiaza, peste patru muncitori care lucrau la reabilitarea unităţii medicale.
Doi dintre muncitorii accidentaţi au fost transportaţi imediat la serviciul de urgenţă al spitalului, iar un altul a scăpat doar cu zgârieturi. O bucată din tavan a accidentat însă o a patra persoană care executa lucrări de reparaţii la parterul clădirii.
“Starea celor doi muncitori care executau lucrări de reparaţie în spital este stabilă. Unul dintre muncitori a suferit o fractură de picior, iar celălalt a fost lovit în abdomen. Oamenii sunt perfect conştienţi şi sunt supuşi în acest moment investigaţiilor medicale”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Călin Pop.


O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş a demarat o anchetă în acest caz.
“În timp ce o echipă formată din trei muncitori şi un maistru efectua lucrări de demolare la un tavan fals, la balconul situat la etajul patru, corpul G, al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, s-a petrecut un accident. La un moment dat, s-a desprins o bucată din tavanul fals, iar în cădere a surprins şi accidentat doi muncitori, în vârstă de 52 de ani şi, respectiv, 56 de ani. De asemenea, în cădere o bucată din planşeu a lovit şi un al treilea muncitor, de 31 de ani, care se afla la parterul clădirii. Muncitorul aflat la parter a suferit răni minore şi nu a necesitat internarea”, a precizat inspectorul-şef al ITM Maramureş, Delia Târlea.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, compus din 11 etaje, se află în plin proces de reabilitare.