/Managerul SJU Valcea: Nu se impune nicio sanctiune administrativa in cazul femeii care a nascut in toaleta spitalului

Managerul SJU Valcea: Nu se impune nicio sanctiune administrativa in cazul femeii care a nascut in toaleta spitalului

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat luni că nu se impune nicio sancţiune pe linie administrativă în cazul femeii care a născut în urmă cu o săptămâna în toaleta unităţii de primiri urgenţe.
“Azi am avut o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Astfel la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă nu s-au constatat încălcări ale atribuţiilor prevăzute în fişa postului nici în ordinul ministerului şi nici încălcări ale regulamentului de organizare şi funcţionare a spitalului. Colegiul Director a considerat că nu este cazul pentru a da vreo sancţiune administrativă. În ceea ce priveşte o eventuală culpă medicală, ea este analizată doar de Colegiul Medicilor în cazul în care pacienta va face vreo sesizare”, a precizat Georgeta Sălişte.


Aceasta a mai declarat că se aşteaptă în decursul acestei săptămâni şi raportul final al anchetei realizate de comisia Ministerului Sănătăţii
Contactat de AGERPRES, juristul Colegiului Medicilor, Adrian Buşu, a declarat că nu există nicio plângere din partea pacientei.
O femeie de 41 de ani, supraponderală, a născut, în urmă cu o săptămână, în toaleta Spitalului Judeţean Vâlcea un copil de 5,5 kilograme, ea susţinând că nu ştia că este însărcinată.
Pacienta şi copilul au fost externaţi vinerea trecută de la secţia Obstetrică – Ginecologie, iar potrivit directorului adjunct al DGASPC, dr. Roxana Radu, nu este vorba despre un caz social.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că o comisie a fost formată pentru verificarea modului de organizare a procedurilor de lucru în unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Vâlcea, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă. În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar, dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice, se vor dispune măsurile necesare.