/Licitatia pentru achizitionarea tratamentelor oncologice, nefinalizata la SJU Valcea

Licitatia pentru achizitionarea tratamentelor oncologice, nefinalizata la SJU Valcea

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea nu a finalizat licitaţia pentru achiziţionarea medicamentelor pentru programul oncologic, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Mărginean.
“Din cele discutate cu directorul economic al SJU Vâlcea, au început procedura electronică pentru licitaţie. Noi, CJAS, am primit pentru judeţul Vâlcea suma de 6.170.000 lei pentru programul oncologic, atât injectabile, cât şi tablete. Pentru tratamentul în spital am alocat 3.850.000 lei, rămânând pentru circuit deschis 2.230.000 lei pentru tablete. Fondurile nu sunt suficiente şi am făcut demersuri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru suplimentarea lor”, a precizat Mărginean.


Potrivit CJAS, în judeţul Vâlcea sunt în evidenţă 1.303 bolnavi oncologici.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vâlcea efectuează, în aceste zile, la Spitalul Judeţean, un control pe oncologie şi hemofilie la nivel de cheltuieli, ale cărui rezultate vor fi trimise la Bucureşti, mai menţionează directorul CJAS.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a verificat luni modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, într-o întâlnire cu managerii acestor unităţi.