/Iasi: Tudor Ciuhodaru vrea ca ambulantele, politia si pomierii sa aiba prioritate oriunde

Iasi: Tudor Ciuhodaru vrea ca ambulantele, politia si pomierii sa aiba prioritate oriunde

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, sâmbătă, presei, că va depune un nou proiect legislativ pentru ca intervenţia ambulanţelor şi poliţiei să aibă prioritate oriunde.
“Sper ca el să nu aibă aceeaşi soartă ca cel al ‘benzii roşii de urgenţă’ din jurul spitalelor pe care trebuiau să circule doar maşinile ce deservesc urgenţele, precum ambulanţe, poliţie, pompieri, aprobat cu înţelepciune de membrii Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, dar respins de plenul Parlamentului deşi nu presupunea cheltuieli suplimentare. Aceeaşi soartă a avut-o şi proiectul ce prevedea existenţa defibrilatoarelor în spaţii publice. Sper ca măcar de această dată parlamentarii să se gândească că şi ei pot fi trataţi de urgenţă de cei de la ambulanţă şi că viaţa oricărui cetăţean depinde de promptitudinea intervenţiei”, a afirmat Tudor Ciuhodaru, care este medic de urgenţe.


Declaraţia vine în contextul în care, sâmbătă, o ambulanţă ce aparţine SAJ Neamţ a fost izbită frontal de un taxi pe bulevardul Independenţei din Iaşi, în timp ce transporta o pacientă la Spitalul de Neurochirurgie.
Femeia a fost preluată rapid de ambulanţa Iaşi şi transportată la Spitalul de Neurochirurgie, iar şoferul de pe ambulanţă a fost dus la fostul Spital Clinic de Urgenţe, acum secţie exterioară a Spitalului “Sf. Spiridon”.
Ciuhodaru a subliniat că sunt din ce în ce mai multe cazuri în care ambulanţelor aflate în misiune nu li se facilitează accesul pe străzile oraşelor, iar intervenţia de urgenţă sau desele transporturi între spitale se desfăşoară cu dificultate.