/Iasi: Manifestari organizate cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la infiintarea Spitalului de Boli Infectioase

Iasi: Manifestari organizate cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la infiintarea Spitalului de Boli Infectioase

Specialişti din ţară şi străinătate s-au reunit miercuri, la Iaşi, pentru a lua parte la deschiderea manifestărilor organizate de conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la inaugurare.
Cu acest prilej, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva organizează la Iaşi şi Chişinău, în perioada 29-2 iulie, Şcoala de vară, eveniment la care şi-au anunţat participarea aproximativ 150 de specialişti în domeniu.


În deschiderea evenimentelor, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, decanul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa, Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina-Consuela Forna, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, directorul Casei de Asigurări Sociale de Sănătate, Iulian Şerban, senatoarea PDL Mihaela Popa şi colega sa de partid deputata Cristina Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad au primit diplome de excelenţă din parte conducerii Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva. De asemenea, au fost înmânate distincţii spitalelor de boli infecţioase din ţară şi firmelor partenere.
Prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, a declarat că în cadrul Şcolii de vară sunt abordate subiecte din toate domeniile patologiei infecţioase precum “Update în patologia infecţioasă”, “Antibioterapia în era multirezistenţei la antibiotice”, “Infecţiile cu virusurile hepatitice”, “Infecţiile fungice şi bacteriene”, “Managementul infecţiilor sistemice severe între ambulator şi spital”, precum şi cele privind evoluţia particulară a infecţiei HIV/SIDA în România, infecţia cu virusurile hepatice.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se inaugurează joi, în prezenţa prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel, primul compartiment de Terapie Intensivă de profil din Moldova.
Pentru dotarea acestuia cu aparatură de ultimă oră s-au cheltuit 900.000 de euro, prin program PHARE derulat la nivelul Ministerului Sănătăţii. În cadrul compartimentului, vor fi zece paturi.