/Iasi: Inca o zi de proteste la Spitalul Socola

Iasi: Inca o zi de proteste la Spitalul Socola

Peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Ca şi în zilele anterioare, protestatarii au blocat intrarea spre pavilioanele unităţii medicale.
Ei susţin că vor relua lucrul abia când îşi vor primi înapoi cei 25% luaţi din salariul din luna aprilie.
Prof. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat, joi, că pentru moment unitatea medicală nu are posibilitatea de a le da salariile angajaţilor la nivelul lunii martie atât timp cât Casa de Asigurări nu decontează decât 70 la sută pentru salarizarea salariaţilor.


Sergiu Apostol, liderul sindicatului Sanitas de la Spitalul Socola, precum şi protestatarii spun însă că nu au nicio siguranţă că banii vor fi recuperaţi luna viitoare. Apostol a precizat că, în prezent, sunt internate doar cazurile care reprezintă urgenţe majore.
Pacienţii internaţi beneficiază de îngrijirile medicale corespunzătoare afecţiunilor lor, în schimb nu se fac internări şi nici nu se eliberează adeverinţe medicale.
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola au protestat încă de luni, nemulţumiţi că salariile pentru luna aprilie le-au fost diminuate cu 25 – 35%.
Pentru prima dată în cei peste 100 de ani de la înfiinţarea unităţii medicale, angajaţii au refuzat să facă internări şi au închis porţile spitalului.