/Iasi: Doar 27 de medici de familie din judet au incheiat contractul-cadru

Iasi: Doar 27 de medici de familie din judet au incheiat contractul-cadru

Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate (CJASS) Iaşi, Iulian Şerban, a declarat, luni, presei, că aproape 30 de medici de familie din cei 450 care au cabinete în judeţ, au încheiat contractul-cadru.
Şeful CJASS Iaşi a declarat jurnaliştilor că doar 27 de medici de familie au încheiat contractul-cadru, însă numărul celor care eliberează prescripţii gratuite sau compensate sau trimiteri către medicii specialişti din spitale este mult mai mare.
Conform sursei citate, CJASS Iaşi nu va deconta banii pe reţetele emise de medicii de familie care nu au semnat contractul-cadrul, motiv pentru care farmaciştii nu trebuie să le primească.


Medicii de familie sunt decişi să acorde doar până miercuri consultaţii gratuite persoanelor asigurate, urmând ca de joi fiecare bolnav să scoată din buzunare sume începând de la 35 de lei. Decizia a fost luată la o săptămână de când au expirat vechile de contracte ale medicilor de familie. De atunci, pacienţii nu mai primesc medicamente compensate sau trimiteri la spital ori pentru analize de laborator.