/Iasi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD in fiecare regiune de dezvoltare

Iasi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD in fiecare regiune de dezvoltare

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor.
Deputatul Tudor Ciuhodaru, care este şi medic de urgenţe, consideră că achiziţionarea a opt elicoptere pentru SMURD este necesară şi se poate face cu fonduri de la bugetul de stat, întrucât ar avea ca efect scurtarea timpului de intervenţie în situaţii de urgenţă medicală majoră, cazuri care oricum sunt direcţionate către unităţile de primire a urgenţelor din aceste localităţi.


De asemenea, susţine Tudor Ciuhodaru, alocarea unor elicoptere ale SMURD ar reduce semnificativ costurile pe care le implica deplasarea unor elicoptere din alte zone ale ţării.
“Asistenţa medicală de urgenţă este una din priorităţile fiecărei ţări. Personalul medical de urgenţă intervine la cazurile cele mai grele, în locurile cel mai puţin accesibile, un elicopter făcând diferenţa între viaţă şi moartea unui pacient aflat în această situaţie”, a declarat presei Tudor Ciuhodaru.
Conform acestuia, în prezent, în România există câteva centre medicale de înaltă performanţă iar majoritatea cazurilor de urgenţă medicală majoră sunt direcţionate către unităţi de primire a urgenţelor din aceste centre medicale situate în municipiile Cluj, Iaşi, Braşov, Constanţa, Timişoara, Bucureşti.