/Iasi: Compartiment de audiologie si vestibulogie, la Spitalul de Recuperare

Iasi: Compartiment de audiologie si vestibulogie, la Spitalul de Recuperare

Un compartiment ultramodern pentru tratarea persoanelor cu deficienţe de auz a fost inaugurat, joi, la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, a declarat că la Compartimentul de audiologie şi de vestibulogie vor fi primiţi bolnavi atât din zona estică a României, cât şi din alte zone, începând de la nou-născuţi până la vârstnici.
“Nu e un ajutor oarecare. Este imperios necesar pentru toţi pacienţii care au nevoie de un diagnostic precis să vină într-un astfel de centru. Oferim asistenţă şi servicii medicale, pe domeniul tulburărilor auditive şi probleme de echilibru, la standarde europene. Amenajarea compartimentului s-a făcut la nivel occidental, conform standardelor, fapt care ne permite ca pe lângă tratarea pacienţilor să asigurăm şi programe de cercetare.

De asemenea, ne oferă posibilitatea derulării de programe naţionale, care sunt făcute împreună cu specialişti de la Clinica ORL, dar şi cu maternităţile din Iaşi, privind screening-ul de depistare a hipoacuziei la nou-născuţi, lucru foarte important”, a explicat, la rândul său, dr. Sebastian Cozma, şeful Compartimentului de audiologie şi vestibulogie.
În ultimii 10 ani, la Spitalul de Recuperare din Iaşi, peste 100 de persoane au beneficiat de implanturi cohleare. Un studiu efectuat de specialiştii spitalului, din 2008, pe un număr de peste 16.000 de nou-născuţi în municipiul Iaşi, arată că 1,15 la mia de nou-născuţi au surditate.