/Iasi: Ancheta interna la spitalul `Sfanta Maria` in urma decesului unui baiat de opt ani

Iasi: Ancheta interna la spitalul `Sfanta Maria` in urma decesului unui baiat de opt ani

Conducerea Spitalului de pediatrie “Sfânta Maria” din Iaşi a demarat o anchetă internă după ce un băiat de opt ani, din comuna Dagâţa, a murit.
Copilul era internat de 19 zile la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, timp în care medicii au constatat că are o infecţie la gât, apoi otită, şi a fost operat de peritonită. După intervenţia chirurgicală, starea copilului s-a înrăutăţit şi în cele din urmă a murit.
Părinţii copilului spun că în perioada spitalizării medicii l-au tratat în mod superficial şi l-au tratat pentru boli pe care nu le avea.


“Duminică, băiatul a murit în urma unui stop cardio-respirator şi a unei artrite. Abia după ce a murit, medicii mi-au spus că avea ficatul distrus”, a declarat presei mama copilului.
De cealaltă parte, medicii susţin că băiatul figura de mai mulţi ani în evidenţele spitalului din cauza unei afecţiuni autoimune.
“Copilul era în evidenţele spitalului de ani buni din cauza unei afecţiuni autoimune cu evoluţie cronică. A avut repetate internări, mai ales în ultimii trei ani, timp în care au apărut complicaţii şi repetate recăderi. În cursul ultimei internări, pe fondul bolii de bază, pe fondul deficitului imun, pe fondul hipotrofiei ponderale importante, pacientul a prezentat complicaţii cu evoluţie nefavorabilă în ciuda tratamentului şi a efortului echipelor medicale ale spitalului”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Mihaela Fermeşanu, şeful UPU din cadrul Spitalului de pediatrie “Sfânta Maria”.
Ea a menţionat că, deşi familia copilului nu a depus nicio plângere la spital sau la Colegiul Medicilor, conducerea spitalului s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă.
“Rezultatul anchetei va fi cunoscut abia în cursul săptămânii viitoare”, a precizat dr. Fermeşan.