/Ialomita: Un nou spital va fi inaugurat la Fetesti

Ialomita: Un nou spital va fi inaugurat la Fetesti

Noul spital municipal ‘Anghel Saligny’ din Feteşti va fi inaugurat oficial, vineri, după mai bine de 20 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie, informează managerul unităţii sanitare, Stelian Barcari.
Spitalul are patru etaje, 150 de paturi, iar valoarea lucrărilor de construcţie se ridică la peste 15 milioane de euro, numai în anul 2010 fiind alocată suma de 16 milioane de lei.
Inaugurarea spitalului, aşteptată pentru începutul acestui an, a tot fost amânată fie din cauza greşelilor de proiectare care au trebuit remediate, fie din necesitatea efectuării unor teste suplimentare la aparatura medicală.


Fostului spital municipal, construit în anul 1895, odată cu podurile dunărene şi calea ferată Feteşti-Cernavodă, toate fiind proiectate de inginerul Anghel Saligny, i se va stabili o altă destinaţie, purtându-se discuţii la ora actuală pentru a fi transformat într-un centru de locuinţe sociale.
În anul 1995, când s-a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de funcţionare a spitalului, a fost dezvelit un bust al inginerului Anghel Saligny, amplasat la intrarea în curtea spitalului.
Consiliul de administraţie al spitalului a propus ca bustul reprezentându-l pe renumitul inginer să fie mutat în faţa noului spital care îi va purta numele.
Alături de personalul medical şi reprezentanţi ai comunităţii locale, la inaugurare sunt aşteptaţi atât ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cât şi alţi membri ai Guvernului, Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Tot în această lună va fi inaugurat şi noul spital de la Urziceni.