/Ialomita: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

Ialomita: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială de descarcerare grea.
Potrivit reprezentanţilor ISU Ialomiţa, la începutul anului viitor urmează să intre în dotarea ISU Ialomiţa şi două ambulanţe SMURD.
Autospecialele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Situaţii de Urgenţă Sud – Muntenia”, beneficiari fiind inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.


În urma implementării acestui proiect, ISU Ialomiţa a mai primit la sfârşitul lunii mai a acestui an o autospecială de primă cercetare şi evaluare CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie şi a celui afectat.