/Harghita: Computer tomograf modern la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc

Harghita: Computer tomograf modern la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc

Un computer tomograf modern a fost pus în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Directorul instituţiei medicale, dr. Demeter Ferenc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că aparatul nu se află efectiv în dotarea spitalului, ci aparţine unei firme private din Cluj-Napoca, cu care a fost încheiat un parteneriat.
Spitalul a închiriat un spaţiu, în cadrul secţiei de radiologie, unde a fost instalat computerul tomograf şi îl poate folosi, la preţuri preferenţiale, 24 de ore din 24.


Aparatul, în valoare de 300.000 de euro, este manevrat de operatori-asistenţi, angajaţi ai firmei în cauză, iar rezultatele sunt interpretate, în sistem de teleconferinţă, de medici din Cluj-Napoca.
Potrivit dr. Demeter, spitalul dispune de un computer tomograf, dar acela are zece ani şi este uzat fizic şi moral.
”Mă bucur că pacienţii vor avea acces la tehnologie modernă şi la posibilităţi de diagnostic rapid, 24 de ore din 24”, a declarat dr. Demeter.
La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Vitos Attila, şi-a exprimat convingerea că noul computer tomograf va contribui la uşurarea muncii în spital şi a precizat că acesta vine în sprijinul pacienţilor, care vor beneficia de un diagnostic exact şi de condiţii moderne de tratament.
Investigaţiile oferite de computerul tomograf sunt parţial decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.