/Gorj: Unitatile spitalicesti din judet solicita deblocarea a zeci de posturi pentru medici si asistente

Gorj: Unitatile spitalicesti din judet solicita deblocarea a zeci de posturi pentru medici si asistente

Peste 30 de posturi de medici şi alte câteva zeci pentru asistente şi personal auxiliar sunt necesare a fi deblocate în sistemul sanitar gorjean, în acest sens conducerile spitalelor din judeţ transmiţând Direcţiei de Sănătate Publică listele cu personalul necesar.
Potrivit directorului DSP Gorj, Marius Boeriu, listele cu personalul medical şi auxiliar necesar trimise de reprezentanţii spitalelor din judeţ au fost înaintate Ministerului Sănătăţii care urmează să analizeze posibilitatea deblocării acestor posturi.


“Avem nevoie de mulţi medici, dar şi de personal medical mediu şi auxiliar. La Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu avem nevoie de cei mai mulţi medici, respectiv 12, plus 20 de asistente şi personal auxiliar. La cel din Târgu-Cărbuneşti avem nevoie de 11 medici, 10 asistente şi patru infirmiere, iar la spitalul din Novaci este nevoie de un farmacist şi câte un medic pe specializările obstetrică-ginecologie, recuperare fizică, pediatrie şi medicină de urgenţă. La unitatea din Motru este nevoie de trei medici, tot atâtea infirmiere şi 13 asistente medicale, iar la Sanatoriul Dobriţa este nevoie de trei medici”, a precizat, luni, Marius Boeriu.
El a menţionat că posturile solicitate pentru deblocare asigură strictul necesar de personal în spitale.