/Gorj: Sectia de hemodializa a Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu a fost redeschisa

Gorj: Sectia de hemodializa a Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu a fost redeschisa

Conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au participat, miercuri, la redeschiderea secţiei de Hemodializă a unităţii spitaliceşti.
Secţia de hemodializă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a funcţionat până în urmă cu trei ani, atunci când activitatea a fost oprită de conducerea unităţii. Pentru a putea prelua toate urgenţele şi cazurile grave ale bolnavilor din judeţ care erau trimise la alte spitale din ţară, conducerile spitalului şi Consiliului Judeţean Gorj au decis să redeschidă secţia respectivă.


Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu a declarat miercuri că secţia de hemodializă era mai mult decât necesară la nivelul judeţului, cu toate că există alte două clinici private în judeţ care pot prelua bolnavii.
“Era mai mult decât necesară această secţie de hemodializă la nivelului spitalului. În judeţ există două activităţi de dializă private, dar bolnavii trebuiau duşi la Craiova pentru a fi diagnosticaţi, după care erau preluaţi în programul de dializă. Aceasta a fost prioritatea noastră de a înfiinţa această secţie de dializă, cu toate că aici nu se va asigura decât stabilirea pacienţilor noi şi salvarea cazurilor grave, după care bolnavii vor fi reorientaţi către alte clinici de specialitate”, a spus Ion Călinoiu.
Managerul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, a precizat că investiţia se ridică la peste 150.000 lei, secţia fiind dotată cu patru aparate de ultimă generaţie şi două staţii, preluate în comodat de la o firmă de profil.
“Aveam mare nevoie de o secţie de Hemodializă pentru a putea primi un punctaj bun ca şi spital. Mult mai important este că salvăm şi vieţi prin preluarea urgenţelor. (…) Avem şi un medic specialist, deci activitatea se va desfăşura în mod corespunzător. Din păcate, secţia Hemodializă, din diferite motive, a stat închisă timp de trei ani, iar acum e un lucru pozitiv pentru pacienţi şi spital că îşi reia activitatea, mai ales ca în regiunea Olteniei mai există doar la Craiova o astfel de secţie”, a menţionat Gheorghe Neaţă.