/Gorj: Personalul medical al spitalului din Bumbesti-Jiu a fost redistribuit la unitatile din judet

Gorj: Personalul medical al spitalului din Bumbesti-Jiu a fost redistribuit la unitatile din judet

Redistribuirea personalului medical al Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost finalizată, joi, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, cea mai mare parte dintre aceştia ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Directorul DSP Gorj, Marius Boeriu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că numărul total al angajaţilor unităţii spitaliceşti a fost de 104 persoane, 23 dintre acestea fiind personal TESA. Toţi ceilalţi 81 de angajaţi au fost redistribuiţi la alte unităţi medicale din judeţ, cea mai mare parte a acestora, respectiv 57 de persoane, ajungând la Spitalul Judeţean. Printre aceştia se numără cinci medici, 34 de asistenţi medicali şi 10 infirmiere.


Potrivit sursei citate, la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti au fost redistribuiţi fostul manager al unităţii din Bumbeşti-Jiu, medicul Damian Diţescu, fostul director medical, Mihaela Bocanu, şi alţi şase angajaţi, la spitalul din Rovinari urmează să lucreze şase persoane, la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa vor lucra trei persoane, iar la cel din Novaci un singur angajat. De asemenea, şase persoane au fost redistribuite în cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.
“Am reuşit să redistribuim tot personalul medical din spitalul de la Bumbeşti-Jiu, toţi cei 81 de angajaţi au un nou loc de muncă. Din păcate, nu ştim ce se va întâmpla cu personalul TESA, este vorba de 23 de persoane. Personalul TESA nu intră în atribuţiile Ministerului Sănătăţii, iar marea majoritatea a acestora se apropie de pensionare. Probabil că vor intra în şomaj. Trebuie să aşteptăm răspunsul Ministerului Sănătăţii privind aprobarea preluării spitalului de la Bumbeşti-Jiu ca secţie externă a celui Judeţean care va veni abia la începutul lunii mai”, a spus Marius Boeriu.
Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, a menţionat că a făcut demersurile necesare transformării spitalului orăşenesc în secţie externă a celui judeţean şi chiar a avut mai multe întâlniri cu ministrul Cseke Attila pe acest subiect, dar deocamdată nu i-a fost dat un răspuns clar. Acesta este hotărât ca, în cazul în care răspunsul va fi unul negativ, să dea în judecată Ministerul Sănătăţii.
“Dacă răspunsul va fi negativ, dacă nu se va găsi o soluţie, vom da în judecată Ministerul Sănătăţii. Încercăm toate căile de atac şi vom parcurge toate etapele prevăzute de legislaţie pentru anularea actului de desfiinţare a spitalului”, a spus Constantin Bobaru.
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu se află pe lista celor 67 de unităţi din ţară pe care Ministerul Sănătăţii a decis să le închidă. La începutul lunii aprilie, consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru preluarea acestuia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi transformarea sa în secţie externă.