/Gorj: Necesar de personal medical la cabinetele scolare din municipiul Targu-Jiu

Gorj: Necesar de personal medical la cabinetele scolare din municipiul Targu-Jiu

Un număr de şapte posturi sunt vacante, în prezent, la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, urmând ca în perioada următoare să fie vacantate încă trei.
Şeful Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Constantin Fârţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, la ora actuală, în municipiu există opt cabinete medicale destinate elevilor, din care unul este stomatologic, acestea fiind deservite de 33 de angajaţi. Dintre aceştia, 25 sunt asistenţi medicali, iar opt medici, la care se mai adăugă trei mediatori. Personalul este însă insuficient, actualii asistenţi şi medici întâmpinând greutăţi în desfăşurarea activităţii dat fiind numărul foarte mare de elevi şi preşcolari din oraş.
“Sistemul de blocare al posturilor ne îngreunează activitatea. Personalul medical e tot mai puţin şi nu se pot face angajări.

Pentru circa 24.000 de elevi şi preşcolari din municipiu nu se poate desfăşura activitatea cu un număr de şapte posturi vacante, cărora li se mai adaugă şi cele trei ale persoanelor care solicitat să se pensioneze. Am făcut solicitări pentru deblocarea posturilor încă de acum două luni. Investim foarte mult în aceste cabinete şi mai avem nevoie de medici şi asistente. Nu putem spune că funcţionăm deficitar deoarece asigurăm actul medical pentru toate şcolile, dar cu greu, personalul având un volum mult prea mare de muncă”, a precizat Constantin Fârţă.
Acesta a menţionat că personalul care ar putea fi angajat pe posturile vacante ar putea fi distribuit în unităţile din nordul şi sudul municipiului.