/Gorj: Medicii din centrele de permanenta si-au primit salariile restante

Gorj: Medicii din centrele de permanenta si-au primit salariile restante

Cei peste 30 de medici care asigură garda în centrele de permanenţă din judeţul şi-au primit salariile restante pe luna iulie după aproximativ două luni de întârziere, urmând ca în cel mai scurt timp să le fie achitate şi cele pe luna august.
Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat, joi, că instituţia a primit în această săptămână banii pentru salarii aferente lunii iulie, aceştia intrând deja în conturile medicilor. Pentru cele cinci centre de permanenţă existente în prezent în judeţ, CJAS alocă, lunar, aproximativ 70.000 de lei.


“Am avut întârzieri la plata salariilor la medicii din centrele de permanenţă, dar am primit banii şi salariile au fost achitate pe luna iulie, iar în cel mai scurt timp posibil vor primi şi banii restanţi pentru luna august. Fiecare medic primeşte 12 lei pe oră. Plata o facem noi, dar banii au venit de la Ministerul Sănătăţii, de acolo este asigurat bugetul”, a precizat Gheorghe Cocină.
Preşedintele CJAS Gorj a menţionat că, începând cu data de 1 octombrie, la nivelul judeţului, vor mai funcţiona două centre de permanenţă în comunele Prigoria şi Turburea şi alte două în Tismana şi Săuleşti din noiembrie.
“De la 1 octombrie se vor deschide alte două noi centre de permanenţă la Prigoria şi Turburea şi din noiembrie încă două la Tismana şi Săuleşti. Cel din Tismana se va redeschide de fapt. (…) Ca un centru de permanenţă să funcţioneze este nevoie de minim şapte medici primari sau specialişti şi vom vedea cum decurg lucrurile, depinde şi de autorităţile locale, dar şi de medicii care vor lucra acolo să se înţeleagă”, a mai spus Gheorghe Cocină.
În prezent, în Gorj există cinci centre de permanenţă în localităţile Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti şi Cătunele în cadrul cărora lucrează 35 de medici.