/Gorj: Intarzieri la plata salariilor medicilor din centrele de permanenta

Gorj: Intarzieri la plata salariilor medicilor din centrele de permanenta

Cei peste 30 de medici care asigură garda în centrele de permanenţă din judeţul Gorj nu şi-au mai primit salariile din luna iulie, cu toate că banii pentru serviciile medicale prestate ar fi trebuit să ajungă până la sfârşitul lunii august.
Potrivit preşedintelui Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Gheorghe Cocină, întârzierea salariilor este datorată Ministerului Sănătăţii care nu a alocat încă banii necesari, dar dă asigurări că este doar o chestiune de timp până vor fi plătite salariile restante.


“La nivelul judeţului avem un număr de cinci centre de permanenţă, plata o facem noi, dar bugetul e asigurat de Ministerul Sănătăţii. Deocamdată avem întârziere la centrele de permanenţă, încă nu am primit sumele respective, urmează să le achităm. Nu se întâmplă foarte des asemenea situaţii şi probabil că şi medicii vor fi înţelegători până vom primi banii”, a precizat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină.
Pentru cele cinci centre de permanenţă existente la nivelul judeţului în localităţile Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti şi Cătunele CJAS alocă, lunar, aproximativ 70.000 de lei.
Reprezentanţii medicilor din centrele de permanenţă au menţionat că nu este pentru prima dată când se confruntă cu această situaţie şi că speră ca banii să le fie achitaţi cât mai curând.