/Gorj: Centru de sanatate cu regim special in locul spitalului din Bumbesti-Jiu

Gorj: Centru de sanatate cu regim special in locul spitalului din Bumbesti-Jiu

Fostul Spital Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu propus spre reprofilare de Ministerul Sănătăţii şi închis de la 1 aprilie va fi redeschis, în viitor, sub forma unui centru de sănătate cu regim special.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, potrivit ordonanţei 5/2011 completare la OG 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare de interes judeţean şi local, în locul spitalelor închise vor fi înfiinţate aceste centre de sănătate care vor avea circa 20 de paturi şi regim de urgenţă, fapt care nu va permite niciunui pacient să stea internat mai mult de o zi în respectivul centru.


“În aceste centre de sănătate vor funcţiona laboratoare de analize medicale, de radiologie. Va fi tot un fel de spital, însă internarea va fi doar de o zi, adică internare de urgenţă. Pacientul va fi tratat de urgenţă şi îndrumat după o zi spre o altă unitate spitalicească din judeţ. Este posibil să devină un fel de secţie externă a Spitalului Judeţean, dar nu pot spune exact momentan, nu este nimic concretizat”, a spus Boeriu.
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis începând cu data de 1 aprilie, fiind singura unitate spitalicească din judeţ desfiinţată în procesul reorganizării sistemului sanitar. Personalul medical care activa în unitate a fost redistribuit la celelalte spitale din judeţ, cea mai parte a medicilor şi asistenţilor ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă.